Your cart

Reis til nydelige Zurich, en perle midt i Sveits. Byen er den største i Sveits, men en befolkning på ca. 1,5 millioner, og byen kan by på alt fra gammel arkitektur til moderne museer. Zurich er definitivt en av de beste destinasjonene for en helgetur som skal dekke shopping lysten, tilfredsstille smaksløkene, gi en smakebit av kulturlivet, en kveld på byen og frisk luft i lungene. For mange en denne sveitsiske byen fortsatt relativt uoppdaget, men vi tviler ikke på at dette kommer til å endre på seg i løpet av nærmeste fremtid.

Zurich ligger idyllisk til ved bredden av elven Limmat ved Zurich Sjøen, og er en del av den tysktalende delen av Sveits. Men droppet du tysk på ungdomsskolen trenger du ikke å fortvile, det sveitsiske folket er kjent for å være flytende i både tysk, fransk og engelsk. Sveits bruker valutaen sveitsisk franc, som du kan veksle til ved ankomst på Zurich lufthavn. På flyplassens nettside kan du også finne annen nyttig informasjon om reisen din. Flyplassen ligger rett ved byen, og du kan komme deg til sentrum på ca. 10 min med tog.

Byliv

Zurich er kjent for å være en studentby som byr på mye liv i helgene. Men byen er også et stort og viktig finanssentrum med industri. Dette betyr at du kan oppleve en rekke ulike scener en fredagskveld. Ta deg en tur på den internasjonale klubben Alice Choo langs elven, eller en sen middag på den anerkjente gourmetrestauranten Pavillon. Zurich har by- og matliv for alle personligheter og lommebøker. Vi anbefaler også å spise en god lunsj langs elven om formiddagen, og en bar med ekte tysk stemning på kvelden.

Elsker du å gå til fots er Zurich det perfekte stedet for deg. Denne byen er svært gammel, og fylt med historiske landemerker du er nødt til å få med deg. På en spasertur kan du få med deg Liebfrauenkirche, Lindenhofplatz, Zunfthaus zur Meisen og Bahnhofstrasse, kun for å nevne noen få. En tur langs elven med et kafebesøk, og kanskje en tur innom et kunstgalleri, er også en nødvendighet. En personlig favoritt i Zurich er Musem Rietberg, et lite kombinert moderne museum og park.

Naturopplevelser

Zurich er kanskje en av de vakreste byene i sentrale Europa, men området rundt har også fantastisk natur å tilby – det er flere kilder enige i. Vi anbefaler deg å pakke med deg litt sjokolade fra gamlebyen og begi deg ut på en av de mest fantastiske naturopplevelsene Europa har å by på. Blant annet ligger Alpene kun et par timer med bil fra Zurich sentrum. Her kan du ta taubaner flere tusen meter opp fjell som Titlis, og få oppleve en fantastisk panoramautsikt.

Om sommeren anbefaler vi fjellturer rundt for eksempel fjellet Pilatus, kanskje med en overnatting i en av de nærliggende sjarmerende småbyene rundt. Rhin Falls, Mount Rigi, Matterhorn-området og isbreen Jungfraujoch er også å anbefale. Disse stedene, og flere andre, er også perfekte for å nyte en ekte sveitsisk vin mens solen går ned. Flere av destinasjonene ligger et stykke unna Zurich by, så vi anbefaler at du planlegger reisen din godt og bestiller reisepakker eller går til anskaffelse av leiebil hvis du vil utforske naturen selv.

Transport i Zurich

Zurich er en by som er lett å utforske til fots. Byen er ikke stor, og alt ligger relativt nærme hverandre. Kollektiv transport er også å anbefale, og du kan lett komme deg rundt med et Zurich Card som kjøpes på en av de mange billettautomatene rundt om i byen. For å reise utenfor bykjernen anbefaler vi at du skaffer deg en leiebil. Dette kan du gjøre ved ankomst på flyplassen, eller når du bestiller pakkereisen din til Zurich. Noen selskaper som tilbyr leiebiler er blant annet EUROPCAR og Sixt.